Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مسؤولان دولت آمریکا نوشت: دونالد ترامپ به ارتش این کشور چهار ماه فرصت داده تا از سوریه خارج شوند. شاید آخرین توییت ترامپ مبنی بر اینکه "خروج نیروهای آمریکایی از سوریه خروجی کند خواهد بود" بر این گزارش صحه بگذارد.
سایت شبکه الجزیره با استناد به گزارش نیویورک تایمز اعلام کرد، تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا درباره تعیین زمان خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و کند شدن فرایند خروج آنها در پی تماس‌هایی است که ترامپ با برخی طرف‌های بانفوذ در واشنگتن داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براساس اظهارات خبرنگار الجزیره در واشنگتن، ترامپ در جریان سفرش به عراق و در جریان نگرانی فرماندهان نظامی درباره بازتاب خروج شتابزده آنها از عراق بر روند مقابله با داعش قرار گرفت؛ چراکه رئیس‌جمهوری وقت آمریکا ضرب‌الاجل ۳۰ روزه را برای عقب‌نشینی نیروها تعیین کرده بود.
وی دلیل اصلی تصمیم ترامپ را اجرای وعده انتخاباتی‌اش در زمینه خارج کردن نیروها از سوریه دانست.
ترامپ در توییتی روز گذشته اعلام کرد، او تنها کسی است که می‌تواند از بازگشت نیروها بعد از دستیابی به پیروزی عظیم صحبت کند.
وی با ستودن نقش نیروهای آمریکایی در مقابله با داعش گفت: جنگ با داعش در آستانه پایان یافتن است. این در حالی است که او قبلا گفته بود، داعش در سوریه شکست خورده است.
ترامپ تاکید کرد، تصمیمش برای خروج از سوریه در راستای اجرای وعده انتخاباتی‌اش بوده است.
ترامپ خاطرنشان کرد: من درباره خروج از سوریه و دیگر جاها کمپین کردم. اکنون زمانی که خارج کردن نیروها را آغاز می‌کنم، رسانه‌های جعلی یا برخی ژنرال‌های شکست خورده که پیش از آمدن من قادر به انجام کار نبودند، می‌خواهند از من و تاکتیک‌هایم که موثر هستند، گله کنند.
رئیس‌جمهوری آمریکا نوشت: من کاری را انجام می‌دهم که گفته بودم انجام خواهم داد؛ جز اینکه نتایج آن بسیار بهتر از چیزی شده که گفته بودم به عمل خواهد آمد. به خاطر داشته باشید که من علیه جنگ‌های بی‌پایان کمپین کردم.
ترامپ اشاره کرد، داعش به طور عمده از بین رفته و نیروهای آمریکایی طی فرایندی کند به کشور بازمی‌گردند و به خانواده‌هایشان می‌پیوندند.
وی خاطرنشان کرد، مقابله با باقی‌مانده‌های داعش ادامه می‌یابد.
این در حالی است که ترامپ ۱۹ دسامبر در تصمیمی غیرمنتظره تصریح کرد که سربازان آمریکایی موجود در سوریه به کشور بازخواهند گشت چراکه داعش عملا شکست خورده است.
حضور نظامیان آمریکایی خارج شده از سوریه در عراق موقتی است
منابع مطلع اعلام کردند حضور نیروهای آمریکایی خارج شده از سوریه در عراق موقتی است.
چند منبع مطلع به المیادین اعلام کردند، نیروهای آمریکایی که از سوریه عقب‌نشینی کردند، امروز (سه شنبه) وارد پایگاهی در نزدیکی اقلیم کردستان عراق شدند.
طبق این گزارش، این کاروان شامل ۱۲۰ خودروی زرهی بزرگ به همراه کامیون و تجهیزات کامل است و از پایگاه مذکور به عنوان اقامتگاه مؤقت خود استفاده می‌کند.
این منابع افزودند: نیروهای خارج شده از سوریه که وارد عراق شده‌اند در این کشور باقی نخواهند ماند و اخبار منتشر شده درباره انتقال نیروهای آمریکایی از سوریه به غرب الانبار صحت ندارد. برچسب ها: سوریه ، آمریکا ، ترامپ

منبع: خرداد

کلیدواژه: سوریه آمریکا ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۹۶۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا اعتراضات دانشجویی باعث تغییر سیاست آمریکا می‌شود؟

کارشناسان با اشاره به شکاف نسلی بین جوانان و قدیم‌ترهای آمریکایی می‌گویند افزایش جنبش اعتراضی در دانشگاه‌های این کشور می‌تواند به تغییر سیاست ایالات متحده در قبال رژیم اسرائیل در درازمدت کمک کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، موج اعتراضات حمایت از فلسطین در محوطه‌های دانشگاه‌های آمریکا بعد از دستگیری صدها نفر از معترضان در دانشگاه کلمبیا گسترده‌تر شده و بعد از سرایت به اکثر دانشگاه‌های این کشور در حال گسترش به دانشگاه‌های سایر کشورهای دنیا است.

اعتراضات از دانشگاه کلمبیا در نیویورک از 9 روز پیش (17 آوریل) آغاز شد و دانشجویان معترض خواستار قطع رابطه این دانشگاه با نهادهای اسرائیل که در جنگ غزه نقش دارند شدند. معترضان در دانشگاه های دیگر نیز خواسته های مشابهی دارند. اردوگاه‌های دانشگاهی که در سراسر آمریکا ایجاد شده‌اند، دانشجویانی را از پیشینه‌های مختلف - از جمله فلسطینی‌ها، عرب‌ها، یهودیان و مسلمانان - گرد هم آورده‌اند تا بمباران غزه توسط اسرائیل را محکوم کنند.

کارشناسان آمریکایی معتقدند که جنبش اعتراضی دانشگاه‌ها در ایالات متحده، شکاف نسلی درباره اسرائیل را برجسته کرده و تمایل جوانان برای به چالش کشیدن سیاستمداران و مدیران کالج‌ها در سراسر کشور به نمایش گذاشته شده است.

آنها استدلال می‌کنند که شکاف افکار (جوانترهای آمریکایی که عموماً از فلسطینی‌ها حمایت می‌کنند تا نسل‌های قبل از آنها) خطری برای شانس انتخاب مجدد جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات 81 ساله ایجاد می‌کند.

"عمر واسو"، استادیار علوم سیاسی در دانشگاه کالیفرنیا در این خصوص در گفتگو با شبکه الجزیره گفت: «ما در حال حاضر شاهد شکاف نسلی درباره اسرائیل هستیم و این موضوع در درازمدت مسئله‌ای برای حزب دموکرات خواهد بود. این اعتراضات شکاف نسلی را تسریع می‌کند.»

دانشجویان دانشگاه کلمبیا در نیویورک هفته گذشته اردوگاه همبستگی فلسطین را برپا کردند و از آن زمان پس از درخواست مدیریت کالج از پلیس برای رسیدگی به اعتراض، با بازداشت و سایر اقدامات انضباطی روبرو شدند. با این حال، با وجود سرکوب، اردوگاه‌های مشابهی در سراسر ایالات متحده و همچنین در کشورهای دیگر شکل گرفته است.

عمده خواسته دانشجویان این است که دانشگاه‌ها سرمایه‌گذاری‌هایشان را فاش کنند و هرگونه سرمایه‌ای را که به سازندگان سلاح و شرکت‌های مرتبط با ارتش رژیم اسرائیل پرداخت کردند، پس بگیرند.

سیاستمداران هر دو حزب اصلی ایالات متحده و همچنین کاخ سفید و گروه‌های طرفدار رژیم اسرائیل، دانشجویان را به دامن زدن به یهودستیزی متهم کرده‌اند؛ اتهاماتی که معترضان به شدت آن را رد می‌کنند.

"امان عبدالهادی"، جامعه شناس در دانشگاه شیکاگو نیز با الجزیره گفت که جوانان به طور فزاینده‌ای از وضعیت موجود در مسائل سیاست داخلی و خارجی ناامید می‌شوند. وی گفت: «من فکر می‌کنم یک نارضایتی واقعی با نسل قدیمی‌تر وجود دارد.»

وی ادامه داد: «در تاریخ آمریکا به طور کلی، معمولاً تغییرات بزرگ در افکار عمومی یا همزمان با جنبش‌های بزرگ دانشجویی رخ داده و یا توسط آنها آغاز شده است. فعالیت در محوطه دانشگاه می‌تواند مبنای تغییر سیاسی باشد. به نوعی این حس وجود دارد که این آینده است.»

سال‌ها نظرسنجی‌های عمومی در ایالات متحده نشان می‌دهد که افراد جوان‌تر به احتمال زیاد نسبت به فلسطینی‌ها همدردی کرده و از رژیم اسرائیل انتقاد می‌کنند. اما آمریکایی‌ها در مجموع نسبت به رفتار اخیر اسرائیل با فلسطینی‌ها انتقاد بیشتری کرده‌اند. نظرسنجی‌های متعدد نشان می‌دهد که اکثر پاسخ‌دهندگان آمریکایی از آتش‌بس دائمی حمایت می‌کنند.

اما بایدن حمایت قاطع خود را از رژیم اسرائیل، متحد اصلی آمریکا در خاورمیانه، در بحبوحه جنگ حفظ کرده است. موضع رئیس جمهور 81 ساله می‌تواند از نظر سیاسی پرهزینه باشد، زیرا بایدن در انتخابات نوامبر با یک رقابت سخت برای انتخاب مجدد روبرو است که انتظار می‌رود او را در مقابل رقیب جمهوری خواه خود، دونالد ترامپ قرار دهد.

"آنگوس جانستون"، مورخ فعالیت‌های دانشجویی ایالات متحده، توضیح داد که شکاف نسلی درباره اسرائیل به ویژه در میان دموکرات‌ها آشکار است. جانستون به الجزیره گفت: «در سطح ملی، ما مدتی است که این موضوع را به‌عنوان گسست بین ارزش‌های رأی‌دهندگان جوان و اکثر سیاستمداران دموکرات می‌بینیم. و چیزی که اکنون شاهد آن هستیم، گسست مشابهی بین جوانان و بسیاری از مدیرانی است که این کالج‌ها را اداره می‌کنند.»

عمر واسو همچنین گفت که تظاهرات و سرکوب دانشجویان آمریکایی می‌تواند بر بی علاقگی نسبت به بایدن بیفزاید.

معترضان دانشجویی درگیر سیاست حزبی ایالات متحده نیستند. آنها در عوض تاکید کرده‌اند که خواسته هایشان کمک به حمایت از حقوق بشر فلسطینیان است. بنابراین آیا تظاهرات می‌تواند به ایجاد تغییر در سیاست ایالات متحده کمک کند؟

جانتسون، مورخ بیان می‌کند که تغییر درازمدت امکان پذیر است، اما یک شبه به وجود نمی‌آید. وی افزود: «ما بارها و بارها دیده‌ایم که سازمان‌دهی دانشجویی سیاست‌ها را تغییر می‌دهد، نه همیشه به سرعت، و نه همیشه به روشی که دانشجویان امیدوار بودند. اما ما می‌بینیم که وقتی سازماندهی دانش آموزی به شدت بالا می‌رود، می‌تواند تأثیر قابل توجهی داشته باشد.»

دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها پیش‌آهنگ تحولات جهانی باشندنگرانی امیرعبداللهیان از سرکوب دانشجویان آمریکایی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد
  • هشدار صنعا به آمریکا درباره هرگونه حماقت علیه یمن
  • آیا اعتراضات دانشجویی باعث تغییر سیاست آمریکا می‌شود؟
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ
  • بایدن: زمانی به خودکشی فکر می‌کردم
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • بیانیه ارتش یمن درباره حمله به پهپاد آمریکایی و یک کشتی انگلیسی